ул. Транспортна № 7, 8008 Бургас, България
+359 56 840 060

Семинар с ученици на тема
“Живот под водата” 2021

На 02 Юни 2021 г. членове на СНЦ “Приятели на Морето – Бургас” запознаха ученици от начални училища от Бургас, Пловдив и Добрич с подводния свят.

Събитието се проведе в конферентната зала на магазин “Синхрон Спорт”, където децата се настаниха удобно веднага след края на сирените по случай 2-ри Юни.

Аудиторията се състоя главно от ученици от три класа – по един от Бургас, Пловдив и Добрич, като мероприятието е част от проект “Глобални цели за устойчиво развитие”, Тема 14 – Живот под водата. На събитието присъстваха и представители на Лайънс клуб Виа Понтика – Бургас.

В рамките на 45 минути децата се запознаха с историята на водолазното дело, разликите между тежко- и леководолазите, както и съвременната леководолазна екипировка.

Бяха презентирани два клипа, показващи биоразнообразието в Черно Море, дело на покойната Цветелина Атанасова.

Една от основно засегнатите теми беше темата за екологията и опазването на водните басейни от замърсявания. Децата се запознаха с глобалните екологични проблеми във водните басейни, както и вредите, които замърсяването нанася на морските обитатели.

СНЦ “Приятели на Морето – Бургас” подари на всяко дете книжката на Цветелина Атанасова – “Моето Черно Море” и отправи призив към младите да бъдат по-отговорни към опазването на моретата и океаните, както и да редуцират използването на пластмаси в ежедневието си.

В края на събитието имаше сесия Въпроси и Отговори. Децата показаха голям интерес към подводния свят и чудесна еко-култура.